Muslibar_med-saft_a

Havregryns- og solbærbarer

Disse lækre havregrynsbarer er fyldt med energi og fibre. Perfekte som hurtig snack eller lidt forkælelse efter træning.

Antal:

10-12 barer

Ingredienser:

70 g blåbær

70 g brombær

110 g jordbær

2 spsk. sukker

2 tsk. majsstivelse

96 g hvedemel

100 g havregryn

110 g brun farin

1/2 tsk. bagepulver

En knivspids salt

1 stort æg

1 tsk. vaniljeekstrakt

115 g smør skåret i terninger

1 spsk. brun sukker

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 190 °C og smør en rektangulær kageform. Bland bær, sukker og majsstivelse i en lille skål. I en større skål blander du mel, havregryn, brun farin, bagepulver og salt. Tilsæt æg, vanilje og koldt smør og ælt det hele sammen, indtil det ligner grove krummer. Spred to tredjedele af dejen ud i kageformen. Spred herefter bærblandingen jævnt ud over det nederste lag. Drys med den resterende tredjedel af dejen samt den brune farin. Anbring kageformen i ovnen og bag barerne, indtil de er let brunet, omkring 25-30 minutter. Lad det hele køle lidt af før opskæring i stænger.