snegl_a2

Hjerteformede kanelsnegle

Antal:
Ca. 12 stk.

Ingredienser:

4 spsk. smør

4 spsk. sukker

1 æg

20 g tørgær

1/2 tsk. salt

Ca. 5 dl mel

125 ml opvarmet kærnemælk

2 spsk. smeltet smør

75 g brun farin

1 tsk. kanel

Ribena Solbær glasur:
¼ dl Ribena Solbær
200 g sigtet flormelis (2 dl)
3-4 spsk. pasteuriseret æggehvide

 

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker sammen og tilsæt et æg. I en separat skål blandes mel, salt og gær. Tilføj melblandingen til smørblandingen og tilsæt kærnemælk. Bland ved lav hastighed, indtil alt melet er indarbejdet. Placér dejen i en olieret skål. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. en time. Ælt dejen forsigtigt på et melet bord. Lad dejen hvile i 10 minutter. I mellemtiden blandes farin og kanel. Rul dejen ud til et stort rektangel. Smør overfladen med smeltet smør og drys kanelsukker jævnt over dejen. Tryk forsigtigt sukkeret ned i dejen med håndfladen. Rul dejen fra hver side, så der dannes et hjerte. Bag sneglene ved 180° i ca.15 minutter.

Rør den sigtede flormelis med pasteuriseret æggehvide og tilsæt Ribena Solbær lidt ad gangen, til du har en jævn glasur, som er nem at smøre på kagerne.