lagkage

Lagkage med Ribena bærskum

Skøn lagkage, som samtidig er meget dekorativ med chokoladebrune bunde og lyserød kagecreme. Opskriften er til ca. seks personer.

Antal:
Til 6 personer

Ingredienser til bunde:

5 æg

130 g sukker

75 g hvedemel

25 g kakao

1,5 spsk. kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Læg bagepapir i bunden af formen – KUN i bunden – ikke op ad siderne. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker meget grundigt til en lys og skummende masse. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå “mellommer”. Fold straks de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen. Bag kagen på næstnederste rille ved 175 °C i 40-45 minutter (uden varmluftsblæser). Du må ikke åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. Når kagen er helt afkølet, flækkes den i tre bunde.

Ingredienser til kagecreme:

0,5 l piskefløde

1 pose frosne solbær

4 spsk. Ribena

1 spsk. vaniljepulver

Evt. lakridspulver

Sådan gør du:

Pisk en halv liter piskefløde. Tilsæt koncentreret Ribena, vaniljesukker og en pose optøede solbær pr. portion. Læg lagkagen sammen med fløde/bærblandingen og evt. et lag med ren fløde som her. Drys evt. med lakridspulveret på et eller to af lagene.