pandekager1

Pandekager med skovbær i Ribena Solbær-sirup

Antal:
Til 4 personer/12 stk.

Ingredienser:
125 g hvedemel
2,5-3 dl kærnemælk
1 knivspids salt
Smør til bagning
2 store æg
1 tsk. sukker
1-2 spsk. reven skal af usprøjtet citron

Skovbær i Ribena Solbær-sirup
3 dl Ribena Solbær
1/2 dl sukker
Tyndt skåret skal af ½ ubehandlet lime
350 g frosne skovbær

Sådan gør du: 

Bland pandekageingredienserne til en tyktflydende dej. Lad dejen trække ½ time ved køkkentemperatur. Bag små, tynde pandekager på en slip-let-pande.

Bland Ribena Solbær, sukker og limeskal i en gryde og kog under omrøring ved god varme i 5-6 min. Afkøl og smag siruppen til med limesaft. Vend skovbærrene i. Anret pandekagerne foldet i trekanter på desserttallerkener og fordel solbærsiruppen over hver portion.