marangs1

Ribena Marengs

Antal:
Til 4 personer


Ingredienser:
2 æggehvider
1¾ dl sukker
½ spsk. eddike
½ spsk. vand
1 tsk. vaniljearoma
Rød madkulør, nogle dråber

Pynt med:
3-4 dl fløde
1 spsk. Ribena
250 g friske bær
2 spsk. Ribena

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 220°, bland alle ingredienser i en mixerskål og rør godt sammen i 10 minutter. Læg et ark bagepapir på en bradepande. Hæld dejen i en sprøjtepose med spids enten glat eller med mønster. Dernæst sprøjtes dejen i små toppe på bagepapiret. Der behøver ikke at være langt imellem kagerne, da de ikke hæver meget. Sæt pladen ind i midten af ovnen og sæt temperaturen ned til 110°. Bagetid 30 minutter.

Bland fløde og 1 spsk. Ribena og pisk blandingen. Tilsæt evt. rød madkulør, hvis du ønsker at flødeskummen skal have en stærkere rød. Skær bærrene i terninger og bland 2 spsk. Ribena i. Put fløde ovenpå kagen og pynt med bær.