risalamande2

Risalamande

Antal
Til 4 personer

Ingredienser:
1 spsk. smør
1 dl grødris
7 dl sødmælk
1 stang vanilje
50 g mandler
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
4 dl fløde
Ribena Solbærsaft

Sådan gør du:
Smør gryden grundigt med smør (medmindre gryden har indvendig belægning). Bland ris og mælk i gryden og varm op, til det koger. Skru ned for varmen. Del vaniljestangen og læg den i gryden. Lad grøden småkoge ved meget svag varme under låg i 35-40 minutter, eller til risene er helt bløde og har suget det meste af mælken. Fjern vaniljestangen, hæld grøden i en skål og lad den køle. Bland hakkede mandler, sukker og salt og rør det i grøden. Pisk fløden og vend den forsigtigt i den helt afkølede grødblanding. Servér med Ribena saft!