crumble_med-saft_lys

Solbær smuldrekage

Denne lækre solbærkageopskrift er fyldt med smag og friskhed. Perfekt til dage med regn og blæst. Og så er den superhurtig og nem at tilberede.

Antal:
Til 8 personer

Ingredienser til fyldet:

600 g frosne solbær

3 spsk. sukker

Ingredienser til smuldredejen:

350 g hvedemel

110 g saltet smør, blødgjort og skåret i tern

110 g rørsukker

2 håndfulde havregryn til at drysse over toppen. Alternativt kan der bruges finthakkede mandler.

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 °C. Hæld solbærrene i et ovnfast fad. Drys strøsukker over toppen af ​​bærrene og bland. Hæld melet i en stor skål og tilsæt smør. Bland massen med hænderne, indtil blandingen ligner brødkrummer. Tilsæt herefter det mørke sukker. Drys blandingen ud over bærrene og top med lidt havregryn til sidst.
Sæt i ovnen i omkring 35-40 minutter, indtil toppen er lidt gylden og frugten bobler rundt om kanterne. Tages ud af ovnen og serveres med en god cremefraiche eller skyr.