hjerter1

Vaniljehjerter

Antal:
Ca. 40 små eller 16 store

Ingredienser:
275 g hvedemel
100 g sukker
1 stort æg
225 g smør
Korn af 1 stang vanilje

Ribena Solbær glasur:
¼ dl Ribena Solbær
200 g sigtet flormelis (2 dl)
3-4 spsk. pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du:
Kom melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, ælt dejen og lad den hvile køligt i ½ time. Rul dejen tyndt ud og udstik den med en hjerteform. Hjerterne lægges på bagepapir og bages gyldne i 7-8 min. ved 200°. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Rør den sigtede flormelis med pasteuriseret æggehvide og tilsæt Ribena Solbær lidt ad gangen, til du har en jævn glasur, som er nem at smøre på kagerne.

Tip: Glasuren fra hjertekagerne kan bruges på andet bagværk, f.eks. fastelavnsboller.